Underbar helg!

   


Vilken otrolig helg det har varit, helt perfekt alltså! Tror inte den kunde bli bättre? Det har ju varit riktig sommar med sol och värme, solning, bad i havet, grillning, godis, cider, myggor och så vidare. Tänk att jag redan har badat i havet. första doppet blev den 30e Maj!
Ja allt har varit perfekt och humöret har verkligen varit på topp! Tänk att bra väder kan göra en så glad :)

Ikväll blir det dock en tidig kväll, jag är helt slut. Antar att det är värmen som gör det. Lägger upp lite bilder, då en bild säger mer än tusen ord =). Hoppas ni haft en bra helg! // josefin ♥

 

Skolan slut!

Ja nu är skolan slut, tack och lov :) Fick ännu ett MVG idag, i religion, vilket inte är helt fel =D
Nu ska jag packa ihop här sedan åka till stugan =). Ha en trevlig helg allihop! // Josefin ♥


MVG x 2

Hejsansvejsan!

Allt bra med er? Själv är det finfint! :) Har varit ute och sprungit min vanliga runda, sedan blev det bastu med syrran och mamma. Varje gång jag ska ut och springa så känner jag inte alls för det, men när jag väl har börjat måste jag nästan tvinga mig själv att sluta eftersom att jag inte orkar. Hjärnan vill springa mer och mer, men kroppen orkar inte. Knäppt det där =)

Idag på skolan fick jag veta något roligt! Jag har fått MVG i slutbetyg på Psykiatri och Social Omsorg (båda kurserna är omvårdnadsämnen, alltså är dom väldigt viktiga) Så nog kan jag säga att jag är stolt över mig själv!

Imorgon så drar jag till stugan över helgen, så det blir till att slappa och ta det lugnt bara. Förmodligen lär det bli en och annan cider också. Måste ju få fira att skolan är slut och att jag aldrig mer  kommer sitta i en skolbänk igen! (eller jo, kanske senare i mitt liv) För nu blir det förhoppningsvis jobba ett par år, sedan söka till polis :) Gäller att jobba upp konditionen en hel del också, men det är på gång! =D


Money Honey, tralala!

Jag har fått en ny idol inom musikvärlden.  Lady GaGa;s album The Fame är ju riktigt bra! Alla låtar är bra, verkligen något jag kommer att lyssna på i sommar. Mina "sommarplågor" 2009, kommer det lätt att bli.

Fick reda på att jag fick VG i samhälle idag, inte illa :) Trodde att jag skulle få kämpa hårt för att få Godkänt, men tydligen inte :) Det tackar jag för! Lär väl få reda på en hel del betyg den här veckan. Usch, är faktiskt nervös. Tyckte inte jag gjorde allt jag kunde nu på slutet, men det är inte så lätt heller när man är riktigt less på skolan. Men det blir nog bra, IG har jag inte iallafall =).

Nu ska jag vänta på att syrran ringer, sedan gå och träffa henne! Bye bye


Snart är det slut

Sista veckan i skolan nu, det känns så underbart!

Igår blev det inget bloggande, hade fullt upp hela dagen för mamma fyllde år =). På morgonen åkte vi en sväng till stugan för att sola lite, var ju grymt bra väder! Gäller ju att få färg på kroppen till studenten, så folk inte bländas av en i studentklänningen =P.  Sedan åkte vi hem och fick massa gäster på kvällen, kul kul :)
Av Elin, Daniel och mig så fick mamma en spikmatta som är grymt skön att ligga på! Bara knakar och brakar i ryggen när man ligger ner, skönt =)

Idag var skoldagen fruktansvärt onödig, det kommer nog alla dagar den här veckan vara. Vill bara sluuuta! Tur dagen inte var så lång idag så man kunde skynda sig hem och sola :)

Jo just det! Fick en liten kusin idag också :) Så grattis Maria och Björn till lilla pojken! =)

Nu ska jag lägga mig på spikmattan en stund! Hejrå =)



lördagsmys



Ja detta är väl ändå äkta lördagmys?
Sitta framför datorn och softa med en cider!
(+ lite godis och ostkrokar) Muums! ♥ ;)

Hemmafru?

Tror jag har blivit lite utav en slags hemmafru. Jag städar, bakar och lagar mat ständigt nu för tiden (känns det som i alla fall =P ).

Imorse åkte vi till stugan eftersom att det var rätt så fint väder, men när vi väl kom dit så försvann solen nästan på en gång. Tråkigt, jag som hade tänkt att ligga och steka hela dagen. Istället började jag städa inomhus, torkade alla luckor i köket, städade och dammade överallt. Inte likt mig =).

Sedan gick jag och Herman en liten sväng för att leta blommor och lägga på Rockys grav, ser så trist ut där just nu. Tråkigt nog så hittade vi inga blommor, bara några få. Men det är väl tanken som räknas, eller hur? :)

När vi kom hem så bestämde jag mig för att göra köttfärspaj. Den sitter just nu i ungen och väntar på att jag ska äta upp den ;) .. Oj, ser att jag måste ta ut den nu! Hare fint! =)

   


En dag med Leo

 


Ja idag har jag som sagt varit barnvakt till Leo =)
Han kom hit imorse vid halv 9, sedan har det bara varit massa bus hela dagen :)

Till lunch så bestämde vi (läs:jag) att vi skulle äta vofflor, blev så väldigt sugen på det. Så Leo och jag började vispa ihop smeten som sedan blev till riktigt goda vofflor. Jag är tydligen grym på det! Måste göras om fler gånger.
Efter att vi ätit oss proppmätta så packade vi lite fika och började vandringen mot stan :) Tar ju inte alls lång tid att gå dit, ungefär 20-25 minuter. Innan vi kom in i själva stan så satte vi oss i gräset vid ån och fikade lite, mysigt :)

På stan så åt vi glass, lekte på drakarna, lekte i parken och lite sånt. Sedan tvärsomnade han i vagnen. Då passade jag på att gå runt och titta lite i affärer och så. Köpte även present(er) till mamma, får väl hoppas hon blir nöjd! Sprang över över hela stan, in och ut på olika affärer för att köpa en grej. Tillslut så :) Sedan vaknade den lilla och vi tog bussen hem :) Tänkte faktist gå hem också, men ja, latmasken tog över lite där ;P

Nu kommer strax syrran och mattias hit på middag, så ska göra iordning lite. Ha en fortsatt trevlig fredag!

   

Bakning

Halloj!

Sitter här och skriver med en fruktansvärd träningsvärk, förstår inte varför har jag det? Man kan ju tro att jag är otränad .. (hehe) Nä men skämt och sido! Tog faktigt 2 varv runt elljusspåret idag igen, är så otroligt skönt att köra slut på sig själv.
När jag sprungit klart varven så sprang jag direkt ner till bastun och avsutade med det. Ännu skönare! =)

Hattparaden var jag på idag också, fruktansvärt tråkigt faktist. Det enda roliga var väl då Leo vann på chokladhjulet och vi alla delade på vinsten, mums! ;) .. Väl hemma igen så bakade jag bullar. Det har varit ett väldigt bakande de senaste dagarna, men jag tycker det är så kul =). Jag borde nog ha blivit bagare istället för undersköterska, något jag verkligen ångrar faktist =/.

Nej nu ska jag kila över till syrran och slappa framför en film =). Blir en tidig kväll ikväll, Imorgon ska jag vara barnvakt åt Leo, så gäller väl att vara utvilad så man orkar med dagen =P. Hejsvejs!


låång helg!

 



Sista dagen i skolan för den här veckan, skönt! :) Nu går vi bara 5 dagar till, sen slutar skolan för alltid =). Bara själva studentdagen kvar, men den är ju inte förns den 12e juni. Så 2 veckors ledighet innan, inte helt fel =D

På skolan idag hände inte mycket alls, tycker alla dagar är så onödiga nu .. vi gör ju ingenting. Idag fick vi träna på att ta blodsocker, blodtryck och sånt .. eller träna och träna, var väl mer som en repetition (stavning?). För kan vi inte det där nu så är det skandal =P

När jag kom hem från skolan så åt vi pizza (fyfy!) sedan bakade mamma och jag silviakakor och kolakakor. Hon fyller år om ett par dagar så gäller att ladda upp! Den 24e är ni välkommen på kalas, om ni vill ;P.

Har inte så mycket mer att berätta. Ska göra mig iordning nu och sedan åka och träffa en speciell person =) hare fint!

eller förresten! såg sista avsnittet av one tree hill för säsongen förut också. Lyckligt slut! =D älskar verkligen den serien! <3. Fast nästa säsong lär väl vara dålig, eftersom peyton och lucas slutar. Sämst!


Oj!

Oj! Såg nu att jag glömt att publicera ett inlägg som jag skrev tidigare idag, så gör väl det nu istället =)


"Var på Birsta en sväng nyss och köpte 2 par skor, ett par till studenten och sedan ett par vanliga bara. Jag gillar verkligen inte att köpa skor, usch! Blev så glad när jag nästan på en gång hittade ett par till studenten, trode att det skulle bli en jobbig och lång process.
Nu i efterhand tycker jag att de ser lite tantiga ut, men struntsamma, dom får duga helt enkelt!
Köpte även ett par andra som jag kollat på flera gånger, så jag slog till idag =). Fick pengar av mamma till studentskor och eftersom att jag köpte rätt så billiga dit, så blev det pengar över till ett par till. Ekonomisk jag är va?"


Lägger upp bilder på dem här. Första bilden är studenskorna, och dom andra är .. ja dom andra =)
 



 


Dagens goda gärning

Sitter just nu nyduschad efter att ha tagit en springtur, två varv runt elljusspåret (blir ca 5km). När jag precis hade sprungit klart det sista varvet så träffade jag en gubbe som frågade om jag hade sett eller hört en hund. Tydligen så hade han haft hunden lös då ett råddjur plötsligt dykt upp framför dem och hunden började jaga den, sedan var han bara spårlöst borta.
När jag sedan sprang vidare så hörde jag hunden skälla i skogen, så jag sprang in och fick efter ett tag syn på honom. Dock så sprang hunden iväg när han fick syn på mig, så jag joggade tillbaka till gubben och berättade vart den var på ett ungefär. Tillslut fick han tag på den. Det var väl snällt av mig? =) Fick mig en extra springtur på köpet, då jag sprang runt i skogen och jagade hunden.. Så det var bara bra =D .. Var väldigt skönt att springa också! Har varit så skeptisk över att springa, tycker det ser så larvigt ut när andra är ute och springer .. men vem vet, jag kanske bara varit avundsjuk?





MVG! och vinst mot djurgården! Kan det bli bättre?

Idag fick Sandra och jag veta att vi fick MVG på vårat projektarbete vi har hållit på med under detta läsår =)
Ni kanske inte vet vad vi har gjort? Kan berätta att det är ett häfte om vad som utvecklas på barnet månad för månad i magen. Innehåller även en intervju som vi gjorde med en barnmorska, har nästan blivit som en liten bok =). Vi båda är otroligt nöjda och tycker själva att vi förtjänade det där mvg;et ;) Lägger upp lite bilder på häftet också här nere ..

AIK vann precis över Djurgården också, underbart! .. När vi vinner så viftar vi på våran svans, AIK lalala (8)

 
Första bilden är framsidan, och den andra bilden är hur sidorna ser ut på ett ungefär.
Ena sidan innehåller alltid en bild på hur stort barnet är på ett ungefär och på sidan står faktan :)


Har för mycket fritid framför mig.

typiskt! Precis när man kommer in i träningen rejält, tycker det är jättekul och bara vill träna mer och mer hela tiden .. så slutar det ;( .. eller ja, mitt kort tar slut. Ska köpa ett nytt efter sommaren, tycker det är onödigt nu när det bara är något pass i veckan under sommaren.
Vad ska jag nu göra på fritiden? Jag har inget körkort att plugga till, skolan tar snart slut, jag har ingen träning och inget jobb. Herregud, jag kommer gå under!

Helgen har varit riktigt trevlig i alla fall. I lördags var jag på konfirmation då min kusin konfirmerade sig. Efteråt var vi bjuden på mat och fika, väldigt gott! och tyvär blev det aldeles för mycket av det goda =(  (ja av godsakerna alltså, jag körde så inge alkohol blev det för mig!)
På kvällen var jag chafför till mamma, pappa, moster och stefan då dom skulle till casino. Tyckte dom skulle ta och vinna pengar så jag kunde få mig en bil, men det blev inget av med det. 
Jag var också med Björn, vilket var väldigt trevligt =) Markus droppade in en sväng mot slutet av kvällen, sen drog vi alla på Max .. och ja. blabla! orkar inte skriva allt =P

Nu ska jag snart hoppa i säng! har en lång skolvecka framför mig ..eller... nej just det, går ju bara tre dagar den här veckan. Nice! =D

Körkortet är här!

Nu känns körkortet på riktigt, för nu är själva körkortet här =)
Åkte och hämtade det efter att jag tränade förut idag, syrran fick hänga med också. Hittar inte till posten här i stan (som sagt, dåligt lokalsinne)

Tycker jag har varit väligt duktig den här veckan. Har tränat söndag(okej, det var förra veckan) måndag, tisdag och torsdag. Nu när körkortet är avklarat så har jag så otroligt mycket fritid, har ingenting att göra på kvällarna. Just ikväll har jag inga läxor att göra heller, allt är frid och fröjd =)

Hungrig är jag också. Eftersom att jag inte får äta på kvällarna, så måste jag sysselsätta mig med något. Måste glömma bort att jag är hungrig så blir nog en film eller något liknande. På kvällarna längtar jag alltid tills det är morgon, då jag får äta frukost (gröt!) =)
--

Visar en snygg bild på mitt körkort också ;)  Dock ser jag ju inte så väldigt glad ut på kortet, men kan tala om att jag var såååå nervös när kortet togs! För bara några minuter senare skulle jag skriva upp.


Tack!

Börjar med att säga tack(!) till alla som gratulerat mig till körkortet =)
Att ha körkort är riktigt skönt måste jag säga. Det är bara att sätta sig i bilen så tar den mig precis vart jag vill, när jag vill =) .. så skönt att slippa allt tjaffs om skjuss hit och dit, nu kan jag fixa det själv istället! .. ja om bilen är ledig såklart.
Idag skjussade och hämtade jag mamma hos en kompis till henne som bor långt in i skogen, vilket gick finfint =). Trode inte jag skulle hitta tillbaka, så dåligt lokalsinne som jag har .. men det gick =)

Nu ska jag gå och lägga mig, även fast jag inte alls känner för att sova faktist. Men tragiskt nog så börjar jag redan halv 9 imorgon, så måste väl! Har en hel del att stå i på skolan imorgon, som vanligt.

Kan även passa på att berätta att jag gått ner 5 kilo nu =). Låter kanske inte så mycket, men för mig är det de! Fast efter en helg brukar vågen visa mer tråkigt nog. Varför är det så svårt att hålla sig borta från gosaker?!?!

Over n' out! / Josefin

Körkort!

Idag klockan 10:00 var det dags för uppkörning, vilket gick galant! Så nu har jag körkort =)

I månags så gjorde jag halkbanan, vilket också gick bra såklart :)
I tisdags så skrev jag teoriprov, Maxpoäng var 65 och jag fick 63 =)
och idag (fredag) körde jag upp.

Alltihop på en vecka, så har haft det lite stressigt. Men både teoriprovet och uppkörningen var mycket enklare än vad jag tänk mig, har oroat mig helt i onödan! Allt har gått superbra och jag är så stolt över mig själv =D .
I helgen blir det till att fira iallafall! På lördag är det dags för fest! =)

Hare fint! =D // ♥ Josefin


RSS 2.0